Σεβασμός στους πελάτες και τα προϊόντα μας.

H Interklark

Spare Parts is our passion

Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος όπως τότε που ξεκινήσαμε. Τα ανταλλακτικά είναι για μας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και τεράστιας τεχνογνωσίας που κρύβουν μέσα τους χιλιάδες πληροφορίες για τους λόγους που κατασκευάστηκαν, τις ανάγκες που εξυπηρετούν, τις μεθόδους με τις οποίες κατασκευάστηκαν, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Κρύβουν ακόμα πίσω τους ιστορία άπειρων ανθρωποωρών που καταναλώθηκαν για τον σχεδιασμό τους, την δοκιμή τους, την βελτίωση και τελειοποίησή τους. Και κυρίως κρύβουν την συνεχή δίψα του ανθρώπου να οργανώσει, να σχεδιάσει, να τελειοποιήσει, να τιθασεύσει την ύλη.

Και το απλούστερο ανταλλακτικό κουβαλάει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και για αυτό, χωρίς υπερβολή, κάθε ανταλλακτικό είναι ένα έργο τέχνης.

Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια η Interklark έμαθε να σέβεται τα ανταλλακτικά που προσφέρει και αυτός είναι και ο λόγος που τα γνωρίζει τόσο καλά.

Going above and beyond for our customers

Για την Interklark πάνω απ’ όλα βρίσκεται ο πελάτης. Και ο λόγος είναι απλός: η Interklark υπάρχει επειδή υπάρχουν οι πελάτες της. Η Interklark μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν οι πελάτες της. Γιατί το να στηρίζεις τους πελάτες σου και να σε στηρίζουν κι εκείνοι είναι είναι ο ορισμός της win-win συνεργασίας.

Η υψηλή εξειδίκευση του προσωπικού σας εγγυάται τις καλύτερες υπηρεσίες.

Facts about Interklark

Στόχος: Ελαχιστοποίηση Κόστους Συντήρησης με Άξονα την Ποιότητα. Η υψηλή εξειδίκευση του προσωπικού σας εγγυάται τις καλύτερες υπηρεσίες.

24 χρόνια+

Κοντά σας από το 1999

20.000+

Κωδικοί ανταλλακτικών σε στοκ

500+

Συνεργαζόμενες εταιρίες

2000+

Ενεργοί πελάτες

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η «ποιότητα» σαν λέξη εκφέρεται εύκολα και αβίαστα αλλά σαν αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με πολύ αγώνα. Συντηρώντας σύστημα ποιότητας χρόνια τώρα συνειδητοποιήσαμε πολλές αλήθειες:

  • Η «Ποιότητα» είναι κουλτούρα. Και βασικά είναι μια έννοια που θα την χαρακτηρίζαμε βιωματική. Γιατί τελικά για να έχεις ποιότητα πρέπει να το νοιώθεις σαν μία αδιαπραγμάτευτη ανάγκη.
  • «ποιότητα» σημαίνει να θέλεις και να κάνεις αυτό το κάτι παραπάνω από αυτό που συνηθίζεται. Δηλαδή να προσθέτεις αξία σε οτιδήποτε κάνεις. Είτε αυτό προορίζεται για πελάτες είτε για συνεργάτες είτε για συναδέλφους
  • Η «ποιότητα» είναι συνώνυμη της συμμετοχής. Η ομάδα έχει και προσφέρει «ποιότητα» όταν όλα τα μέλη της συμμετέχουν στις συγκεκριμένες διαδικασίες
  • Ένα σύστημα ποιότητας έχει την δύναμη να βελτιώσει όχι μόνο τις -απρόσωπες- διαδικασίες μιας επιχείρησης αλλά και την προσωπικότητα και την ζωή αυτών που συμμετέχουν στις διαδικασίες του

Εννοείται πως στην αρχή χρειάστηκε προσπάθεια για να παρακάμψουμε την «κακή φήμη» που συνοδεύει συνήθως τα συστήματα ποιότητας:

  • Είναι άχρηστη γραφειοκρατία
  • Καταναλώνει εργατοώρες από την «πραγματική εργασία»
  • Υπάρχει μόνο για λόγους marketing

Τα τελευταία δέκα- και παραπάνω-χρόνια, που αν κοιτάξουμε πίσω, ήταν ο ορισμός της αστάθειας αναφορικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον (οικονομικές κρίσεις, capital controls, έκρυθμη κατάσταση με γειτονικές χώρες, αύξηση τιμών πρώτων υλών και μεταφορικών, covid, Ουκρανικό και άλλες μικρότερης σημασίας κρίσεις) μας οδήγησαν να εκμεταλλευτούμε περισσότερο το κομμάτι εκείνο του συστήματος ποιότητας που λέγεται Διαχείριση Κινδύνων (Risk Management).

Ο στόχος είναι να αντιλαμβανόμαστε έγκαιρα αλλά και να προβλέπουμε, κατά το δυνατόν, εν δυνάμει κινδύνους (κάποιες σύγχρονες εκφράσεις παρομοιάζουν τους κινδύνους και τις απειλές με Γκρί Ρινόκερους, Ελέφαντες στο Δωμάτιο ή και Μαύρους Κύκνους!) ώστε να τους αντιμετωπίσουμε ή να τους αποφύγουμε και να παραμείνουμε στην αγορά δυνατότεροι και εμπειρότεροι χάριν των πελατών μας.

Η Ικανοποίηση του πελάτη αποτελεί προτεραιότητα για την Interklark.

Ιστορικό

Η ιστορία της Interklark ξεκινάει το 1999. Η κουλτούρα της εταιρείας ήταν εξ’ αρχής πελατοκεντρική: από τότε προσφέραμε στους πελάτες μας προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές και στόχος μας ήταν να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη σχέση ποιότητας προς τιμή.

Τα χρόνια που πέρασαν μας έδειξαν ότι αυτό που έχει ανάγκη ο πελάτης δεν είναι απλά και μόνο καλές τιμές αλλά την σιγουριά μιας συνεργασίας που του εξασφαλίζει συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία και στήριξη σε δύσκολες περιόδους.  Την σιγουριά ότι ο συνεργάτης/προμηθευτής του βρίσκεται πάντα στην θέση του με σταθερές αξίες και οράματα. Και τελικά την σιγουριά ότι εφ’ όσον υπάρχει η Interklark τα προβλήματά του θα βρίσκουν λύση.

Η αγορά των περονοφόρων άλλαξε δραματικά όλα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο μία αλλά πολλές φορές. Για να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές και να είμαστε συνεπείς προς τους πελάτες μας  επενδύσαμε σε μηχανογραφικά εργαλεία, συστήματα ποιότητας και εκπαιδεύσεις του προσωπικού μας καθώς και σε αποθηκευτικές υποδομές και μαζικές προμήθειες ανταλλακτικών για το στοκ.

Επειδή το γενικότερο παγκόσμιο περιβάλλον έχει γίνει ιδιαίτερα ασταθές, μία κατάσταση που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει, η Interklark  θα συνεχίσει με την ίδια ορθολογιστική πολιτική που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αντιξοότητα και να συνεχίσει να στηρίζει την εγχώρια αγορά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

ISO

Πιστοποίηση ISO

Από τον Οκτώβριο του 2018 η Interklark έχει πιστοποιηθεί

  • με το πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015 από την TUVRheinland
  • και από τον Απρίλιο του 2022 με τα πρότυπα ISO 14001:2015 Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και ISO 45001:2018 Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας από την SWISS.

Είναι ένα βήμα που, πρακτικά, συνεπάγεται περισσότερη προσφερόμενη αξία για τους πελάτες μας και ακόμα πιο παραγωγικές συνεργασίες μαζί τους ενώ παράλληλα ανοίγει νέους ορίζοντες για την εταιρεία μας!